V jižních Čechách odstartovala další regionální televize, k dispozici bude také on-line

1. srpen 2018

Kromě regionu Lipenské přehrady se chce nová stanice věnovat také oblastem Českokrumlovska, jižní části Šumavy a Blanského lesa.

Jižní Čechy jsou oblastí bohatou na regionální televize. Po Regionálnítelevizi CZ Jižní Čechy, TV Jéčku a Jihočeské televizi JTV zde odstartoval Lipno Infokanál. Kvalitní pokrytí dané oblasti mu zajistí Regionální síť 20 Českých Radiokomunikací. Stejný multiplex využívala v minulosti i konkurenční stanice Cesty krajem, která se později přejmenovala a přesunula na jiný vysílač. Pro šíření DVB-T signálu stanice používá lokalitu Vítkův Kámen na kanálu 29.

„Vysíláme informační kanál určený především tuzemským a zahraničním návštěvníkům Lipenska, Českokrumlovska, jižní části Šumavy a Blanského lesa,“ představuje nový projekt na webu společnost Jihočeská média, která je jeho provozovatelem. Televize nabídne prostor například pro informace o přírodních a kulturních památkách, možnostech ubytování v daném regionu, sportovním vyžití a relaxuj nebo společenských akcích. V budoucnu má být vysílání lipenského infokanálu dostupné také on-line na webu www.lipno-infokanal.cz.

autor: lukpo
Spustit audio

Související