V Karlových Varech začaly první opravy asfaltových povrchů

12. březen 2019 10:00

Hluboké praskliny a výmoly. I tak vypadají po zimě na mnoha místech regionu povrchy silnic a městských ulic. Karlovy Vary nejsou výjimkou.

Právě končící zima patří mezi nejhorší za posledních 10 let. Hlavně kvůli střídajícímu se počasí, kdy silné mrazy střídaly oblevy. A změny počasí se vzápětí začaly projevovat na zhoršující se kvalitě silnic. Hluboké výmoly mohou motoristy překvapit i v Karlových Varech.

Mezi nejvíce poškozené úseky patří kruhový objezd u Čertova Ostrova, povrch Chebského mostu anebo trasa, po které kamiony objíždějí uzavřený Doubský most. Situace ale samozřejmě průběžně mění. 

Celoplošné opravy teprve město čekají

Opravy poškozených silnic v Karlových Varech už začaly, jsou to ale pouze provizorní takzvané vysprávky. Kvůli nízké teplotě technický odbor magistrátu důkladnější opravy zajistit nemůže, pracovníci tak alespoň mapují, kde je situace nejhorší. Až se oteplí, začnou i plánované plošné opravy vybraných ulic. 

Mluvčí magistrátu Helena Kyselá potvrdila, že teď technický odbor vybírá firmu, která důkladné opravy zajistí a zajistí i celoplošné opravy ulic. Město už také připravuje, stejně jako ostatní města Karlovarského kraje, jarní blokové čištění. Podle internetových stránek magistrátu lázeňského města bude blokový úklid ulic probíhat od 1. dubna. 

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio