V Krušných horách začal restart DVB-T2, programy Novy a Primy „zakryly“ vzdálený vysílač z Halle

13. červenec 2020

České Radiokomunikace upozorňují na možnost bezplatného příjmu televizního signálu. Diváci mají šanci přijímat i doplňkové služby, jako je hybridní vysílání, případně dočasně také Ultra HD kanál NASA UHD. Ten však zatím z Klínovce ani Jedlové hory šířen není.

Minulý týden restartovaly České Radiokomunikace přechod na pozemní vysílání DVB-T2, který započal v Krušných horách, konkrétně v regionu Karlovarska a Chomutovska. Za zmínku stojí zejména spuštění multiplexu 22 obsahující mimo jiné kanály mediálních skupin Nova a Prima. Kanál 38 byl v dané oblasti dlouhodobě obsazen v některých místech německou DVB-T2 sítí veřejnoprávní ARD ze vzdálenějšího německého města Halle. V tomto regionu je však naštěstí možné tyto kanály přijímat i z jiných vysílačů.

„Z předchozích etap přechodu na DVB-T2 víme, že obliba pozemního televizního vysílání je stále nejvyšší ze všech platforem pro příjem TV signálu. Lidé si oblíbili i možnosti interaktivních služeb, jako je například HbbTV – propojení televize s internetem. Diváci mohou také sledovat některé programy ve vyšším rozlišení, mezi nimi i program NASA TV vysílaný dokonce v UHD (4K),“ popsal výhody bezplatného pozemního televizního vysílání generální ředitel Českých Radiokomunikací Vít Vážan. Vypnut byl multiplex 2 na kanálu 35.

Více informací o DVB-T2 vysílačích a dokrývačích naleznete v rubrice Ladíme DVB-T2.

autor: lukpo
Spustit audio

Související