V polském multiplexu 8 se objevily dvě nové pozice, patří tamní veřejnoprávní televizi

22. únor 2019

Kanály TVP 4 a TVP 6 obsahují v tuto chvíli pouze statické obrazovky ve standardním rozlišení, doplňkové služby prozatím zapojené nejsou.

Součástí polského DVB-T multiplexu 8, který funguje stejně jako digitální rozhlas DAB+ ve III. pásmu, jsou od pondělí 18. února dvě nové programové pozice TVP 4 a TVP 6. Jak jejich název napovídá, patří polské veřejnoprávní televizi TVP. V současné době zatím není jasné, pro jaký účel tyto dva „kanály“ poslouží. Na jedné programové pozici se vysílá statická obrazovka seriálu Sanatiorium milosc! (Sanatorium lásky), na druhé Echo Serca (Echo srdce).

Programové pozice TVP 4 a TVP 6 nahradily v multiplexu 8 zkušební kanály Test 1 a Test 2. Připojeny nejsou v tuto chvíli žádné doplňkové služby, jako je například hybridní vysílání HbbTV. Tuto technologii, která umožňuje například přístup do videoarchivu, pokročilou formu teletextu nebo zpravodajský servis, využívá Telewizja Polska ve zmíněné digitální síti u stanic TVP Sport HD a TVP Rozrywka. Obě stanice jsou součástí multiplexu 8 od konce roku 2018.

autor: lukpo
Spustit audio

Související