V Polsku odstartovala zpravodajská stanice Radio RMF24.pl, k dispozici je pouze on-line

30. březen 2021

Provozovatel celoplošné polské rozhlasové stanice RMF FM spustil v pondělí 22. března zpravodajský kanál Radio RMF24.pl. Zájemci ho mohou naladit výhradně on-line, v klasickém éteru, tedy vzduchem, si ho posluchači pustit nemohou. Přes web je program k dispozici i v Česku.

Na obsahu rádia RMF24.pl pracuje tým zpravodajství RMF FM a portálu RMF24.pl. Celkově se jedná o několik desítek novinářů, reportérů a korespondentů. Zájemci z České republiky si mohou stanici naladit bezplatně na webu rmfon.pl.

Volba on-line prostředí byla v případě vlastníka stanice RMF FM jasná. V Polsku nejsou k dispozici kmitočty pro takovou celoplošnou stanici a digitalizace rádia prozatím prakticky skomírá. S výjimkou zejména větších aglomerací tu komerční sítě DAB+ téměř nefungují. Stanice by neměla kde vysílat.

„Náš slogan je »Ještě více informací!« T je přesně to, co svým posluchačům nabídneme. Den s Radiem RMF24.pl je ideálním formátem pro ty, kteří hledají ještě více aktuálních zpráv, ještě více ekonomiky, ještě více sportu, ještě více kultury,“ uvedl Marek Balawajder, ředitel informací RMF FM.

Balawajder doplnil: „Spuštění zpravodajského rádia je přirozeným krokem, zároveň využíváme obrovské zdroje, které máme k dispozici jako skupina RMF, což jsou především skvělí novináři a reportéři a také portál RMF24.pl. Hudební formát bude pop-rock.

autor: lukpo
Spustit audio

Související