V rakouském multiplexu F skončila komerční televize ATV, krok překvapil i klienty UPC na Moravě

5. září 2019

V multiplexu F společnosti ORS byla stanice k dispozici zcela bez kódování, tedy v režimu free-to-air (FTA), avšak pouze ve standardním rozlišení obrazu (FTA). V rámci služby simpliTV vysílá i nadále, avšak v HD rozlišení a její signál už je kryptován.

Rakouská telekomunikační společnost ORS ukončila se začátkem září distribuci tamní komerční televize ATV v DVB-T2 multiplexu F. Redakci portálu Digitální rádio o tomto kroku informoval jeho spolupracovník Zdeněk žijící na jihu Moravy. Podle našeho čtenáře zároveň došlo k ukončení šíření stejného programu v nabídce největší kabelové firmy na trhu, společnosti UPC Česká republika. Na jihu Moravy byl program k dispozici vedle rakouských veřejnoprávních programů ORF 1 a ORF 2.

V multiplexu F společnosti ORS byla stanice k dispozici zcela bez kódování, tedy v režimu free-to-air (FTA), avšak pouze ve standardním rozlišení obrazu (FTA). Rakouská ATV z pozemní televizní nabídky nedošla, už je však pouze součástí platformy simpliTV. Zde je k dispozici v rámci registrace dekódovacího zařízení ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Přeshraniční zásah rakouských vysílačů přináší také částečné pokrytí území České republiky. Jedná se zejména právě o jih Moravy a Čech.

autor: lukpo
Spustit audio

Související