V regionu Norimberk se hraje o dvě volné pozice v tamním DAB+ multiplexu

18. březen 2019

Pro obě stanice je vyhrazeno 66 CU jednotek, což odpovídá datovému toku 88 kbps. Možností je i zařazení doplňkových obrazových informací, slideshow.

Bavorský regionální DAB+ multiplex Nuernberg umožní vstup celkem dvěma novým hráčům. Informoval o tom tamní regulátor. Každé ze stanic bude vyhrazeno 66 CU jednotek, což by mělo odpovídat datovému toku 88 kbps s kódováním HE-AAC, verze 1, se zabezpečením EEP 3A. Stanice budou mít na digitální platformě zajištěno pokrytí 80 % populace na idoor (uvnitř budov), 97 % na venkovní a 94 % na mobilní příjem. Uzávěrka přihlášek byla stanovena na 18. března, tedy právě dnešní den.

Multiplex Nuernberg funguje kromě Norimberku od konce loňského roku také z nového vysílače Dillberg, který svým signálem významně zasahuje i na území Čech. Při zlepšených troposférických podmínkách je možné kanál 10C zachytit až na území Prahy. Součástí programové nabídky jsou v současné době mimo jiné stanice Energy Nuernberg, Lieblingsradio, Hitradio RT1, Radio F, Gong Nuernberg, Charivari nebo nový program Arabella Kult. V multiplexu jsou k dispozici i doplňkové obrazové informace – slideshow.

autor: lukpo
Spustit audio

Související