V saském DAB+ vysílá Hitradio RTL i jeho tehdejší předchůdce

5. červen 2023

Hitradio RTL Sachsen i Antenne Sachsen jsou k dispozici prostřednictvím digitálního rozhlasového vysílání. DAB+ tak přinesl posluchačům nejen jednoho z významných hráčů na tamním mediálním trhu, ale i jeho předchůdce, který byl doposud k dispozici díky aktivitě nadšenců pouze online. Stanice je možné naladit prostřednictvím regionálních multiplexů.

Spuštění nových saských multiplexů Region Dresden (kanál 7A), Region Chemnitz (kanál 8A) a Region Leipzig (kanál 10A) přineslo na saský mediálních trh obrovskou konkurenci. Do DAB+ se dostaly okamžitě desítky stávajících i zcela nových značek, které vysílaly například pouze online. Jednou z nich je právě Antenne Sachsen dostupná prostřednictvím webových stránek www.antennesachsen.de. Stanice nabízí aktuální informace ze Saska a hity 70. a 80. let.

Vstup pro některé posluchače kultovní značky do DAB+ v Sasku připomněl nedávno portál RadioWoche. Kromě oldies písniček jsou ve vysílání slyšet i tzv. šlágry, které mají v německém rozhlasovém éteru silné zastoupení. Posluchači si mohou navíc naladit Antenne Sachsen i v regionálním odpojování. K dispozici jsou verze pro Chemnitz, Drážďany, Lipsko, Lužice a oblasti Zwickau/Vogtland. Právě kvůli absenci regionálního odpojování stanice nefiguje v síti Sachsen K12A.

autor: lukpo
Spustit audio

Související