V září odstartuje služba ORF Sound, rakouský veřejnoprávní rozhlas tu nabídne veškerý audio obsah

15. červenec 2022

Rakouský veřejnoprávní rozhlas ORF jde vstříc rostoucí konzumaci online obsahu a na letošní podzim připravuje spuštění vlastní streamingové služby. Tamní obdoba audio portálu mujRozhlas kromě možnosti poslechu všech programů ORF včetně regionálního vysílání nabídne i podcasty a k dispozici mají být i vybrané pořady z televize.

Služba zatím nebyla oficiálně představena odborné veřejnosti, tedy novinářům, ale poprvé se s její podobou mohla setkat Správní rada ORF, kde novou online platformu prezentovalo vedení veřejnoprávního média. Vybrané rakouské weby už přinesly první náhledy aplikace, jedním z nich je například deník Standard. Obsah bude ve službě řazený také podle témat. Obsah jednotlivých sekcí pak bude redakčně tříděn, nepůjde o automatickou selekci.

Podle portálu Kurier bude ORF Sound sloužit jako náhrada za službu ORF Radiothek, tedy Rozhlasovou audiotéku ORF. Rakouský veřejnoprávní rozhlas je v současné době v závěrečné fázi interních testů nové služby. Testery jsou samotní zaměstnanci ORF, kteří mají možnost vyzkoušet si službu v beta verzi a komunikovat své dojmy s vývojovým týmem. Postupně jsou do audio platformy, která odstartuje v září, přidávány i další funkce.

autor: lukpo
Spustit audio

Související