Vánoční dárek pro posluchače Rádia Otava: Stanice získala FM kmitočty pro Strakonice a Horažďovice

23. prosinec 2021

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání na svém posledním zasedání udělila provozovateli regionální stanice Rádio Otava licenci pro dva nové analogové kmitočty. Padesátiwattové vysílače jsou určeny pro města Strakonice a Horažďovice.

Celkem čtyři analogové kmitočty v FM pásmu bude moci provozovat Josef Týc, majitel a zakladatel regionální rozhlasové stanice Rádio Otava (dříve Blatná). Kromě Blatné na 89,7 MHz a Písku na 92,2 MHz se k těmto dvěma frekvencím v horizontu několika měsíců přidají Strakonice 88,3 MHz a Horažďovice 92,2 MHz. Oba vysílače mají vyzářený výkon 50 Wattů.

„Máme velikou radost, dostali jsme VÁNOČNÍ DÁREK, v podobě licence od RRTV, pro rozšíření našeho pokrytí,“ komentoval tým Rádia Otava tento krok na sociální síti Facebook.

Mediální regulátor se také na témže zasedání seznámil se záměrem provozovatele Rádia Dechovka s přesunem vysílače Líbeznice na kmitočtu 1260 kHz na kótu Davle při zachování stejného kmitočtu o výkonu ERPmax 40 dBW, tedy 10 kW. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání tento krok odsouhlasila a povolila dokončení této koordinace.

autor: lukpo
Spustit audio

Související