Ve slovenském DVB-T vysílá v srpnu bezplatně placená filmová televize

1. srpen 2019

Film+ je k dispozici ve standardním rozlišení obrazu, pro příjem je však nutný televizor nebo set-top box s tunerem MPEG-4/AVC. Vzhledem k postupnému přechodu na DVB-T2 v Česku by tato skutečnost neměla být žádnou překážkou.

Se začátkem nového měsíce změnila společnost Towercom, provozovatel pozemní televize na Slovensku, tradičně programovou ochutnávku, kterou mohou zájemci sledovat v tamním multiplexu 2. Dětský kanál Rik nahradila placená tematická televize Film+. Diváci na českém území, kteří se nacházejí v dosahu slovenského pozemního digitálního vysílání, nemuseli pro změnu nic dělat. Ochutnávková pozice se mění vždy automaticky.

Film+ je k dispozici ve standardním rozlišení obrazu, pro příjem je však nutný televizor nebo set-top box s tunerem MPEG-4/AVC. Vzhledem k tomu, že Česká republika postupně přechází na standard DVB-T2, měla by být tato skutečnost pro většinu diváků naprostou samozřejmostí. Ve slovenském multiplexu 2 jsou dále k dispozici komerční televize TV JOJ, Plus, Wau a TA3. Ty jsou pochopitelně nadále šířeny s původním kódováním MPEG-2.

autor: lukpo
Spustit audio

Související