Ve Velké Británii odstartovala stanice Absolute Radio Country, v DAB vysílá v mono režimu

18. červen 2021

Posluchači ve Velké Británii si mohou od 17. května naladit na svých digitálních rádiích novou stanici Absolute Radio Country, která vznikla díky ukončení programu Country Hits Radio. Po zvukové stránce tato stanice technologii DAB dobrou službu nedělá.

Majitelé digitálních rádií se díky posílení rozhlasové sítě Absolute mohou těšit na hity od Dolly Parton a Johnnyho Cashe až po Carrie Underwood a Keitha Urbana. Chybět nebudou ani noví umělci jako Gabby Barrett and Jimmie Allen. Absolute Radio Country je plnohodnotnou stanicí s vlastním programem včetně ranní show. Milovníky americké country potěší například nový blok The Nashville show.

Vzhledem k obsazenosti a přeplněnosti britských multiplexů vysílá tato stanice s nízkou zvukovou kvalitou. Nejen, že je program k dispozici pouze s datovým tokem 80 kbps v původním DAB přenosu, ale ještě navíc byl zvolen mono režim, což je příklad i sesterské stanice Absolute Radio 00s, Kiss nebo Magic London. V současné době je v multiplexu London 1 šířeno sedmnáct programů s různým kódováním i kvalitou zvuku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související