Veletrh IFA: V Německu vysílají exkluzivně digitálně desítky rádií, penetrace přijímači roste

10. září 2019

Podíl domácností s digitálním rozhlasovým vysíláním rostl za uplynulých dvanáct měsíců ve všech šestnácti spolkových zemích. Nejvyšší penetrací – okolo 30 % - se může pochlubit Bavorsko.

Pětašedesát rozhlasových stanic je v sousedním Německu k dispozici exkluzivně digitálně pouze na platformě DAB+ a není je možné naladit v pásmu VKV!FM. Organizace Digitalradio Deutschland o tom informovala v rámci technologického veletrhu IFA, který probíhá v Berlíně. Daří se tak plnit závazek, aby DAB+ nenabízel pouze paralelní provoz analogového vysílání, ale byl zde k dispozici také exkluzivní obsah. Stefan Raue, který je šéfem Digitalradio Deutschland, považuje pokračující digitalizaci rádia za úspěšnou.

Podíl domácností s digitálním rozhlasovým vysíláním rostl za uplynulých dvanáct měsíců ve všech šestnácti spolkových zemích. Nejvyšší penetrací – okolo 30 % - se může pochlubit Bavorsko, následuje Sasko s necelými 26 % a Bádensko-Württembersko s 24 %. Prodej analogových rádií v posledních letech v Německu klesá. Digitálních přijímačů je více než 14,5 milionu, tedy meziročně o přibližně tři miliony více. Daří se zejména prodeji DAB+ tunerů v automobilech. Od roku 2021 bude tato výbava povinná dle nařízení EU.

autor: lukpo
Spustit audio

Související