Veřejnoprávní kanál TVP Nauka má odstartovat v říjnu, jeho spuštění vyjde přibližně na 200 milionů

6. duben 2022

Portfolio svých kanálů plánovala v letošním roce rozšířit polská veřejnoprávní televize o nový kanál TVP Nauka. Jeho spuštění s distribučními náklady vypočítala na částku 40 milionů zlotých, v přepočtu tedy okolo 210 milionů korun. Stanice má být věnována vědě, technice, ekologii, medicíně, chemii a fyzice.

Stanice TVP Nauka má navazovat na stejnojmenný vzdělávací portál, který byl spuštěný loni v říjnu. Stejně jako v případě ostatních veřejnoprávních kanálů i tento má být určen pro bezplatnou distribuci na pozemní platformě, objeví se tak v některém z veřejnoprávních DVB-T2 multiplexů. Detaily v tuto chvíli prozatím nejsou známé. TVP vysílá v novém standardu multiplex 5, původní veřejnoprávní síť bude prozatím nadále pokračovat v DVB-T.

Podle informací portálu Wirtualnemedia má stanice vysílat denně minimálně 17 hodin a chybět zde nebudou magazíny, dokumenty a další vzdělávací pořady, které pokryjí až 63 % celkového programů. Publicistika má být zastoupena nejméně ze sedmi procent. Již v loňském roce se objevily informace o tom, že polská veřejnoprávní televize připravuje projekt hudební stanice TVP Muzyka a v letošním roce má odstartovat řádně i kanál TVP 4K.

autor: lukpo
Spustit audio

Související