Veřejnoprávní rozhlas SWR spustil nový vysílač ve spolkové zemi Porýní-Falc

27. srpen 2019

Součástí multiplexu SWR jsou stanice SWR 1 Rheinland-Pfalz, SWR 2, SWR 3 a několik verzí okruhu SWR 4, který nabízí regionální odpojování. Jedná se celkem o pět mutací. Programovou nabídku doplňují stanice Das Ding a SWR Aktuell.

Německý veřejnoprávní rozhlas SWR, který operuje mimo jiné ve spolkové zemi Porýní-Falc, uvedl v uplynulých týdnech do provozu nový vysílač Bitburg-Stahl. DAB+ multiplex SWR RP funguje na kanálu 11A s výkonem 2 kW ve vertikální polarizaci. Spuštění nového vysílače je v souladu se strategií veřejnoprávní institucí ARD nabídnout kvalitní signál co nejširšímu množství posluchačů. Právě SWR je zástupcem ARD v tomto regionu.

Součástí multiplexu SWR jsou stanice SWR 1 Rheinland-Pfalz, SWR 2, SWR 3 a několik verzí okruhu SWR 4, který nabízí regionální odpojování. Jedná se celkem o pět mutací. Programovou nabídku doplňují stanice Das Ding a SWR Aktuell. V době pravidelně se opakujícího letního festivalu SWR je zde šířen také speciální okruh New Pop Festival. Většina programů je šířena s datovým tokem 96 kbps s kódováním HE-AAC, verze 1.

autor: lukpo
Spustit audio

Související