Veřejnoprávní rozhlas WDR vsadil na regionalizaci, v DAB+ nabízí nově osm verzí místního zpravodajství

27. srpen 2020

Majitelé digitálních rádií si tak mohou naladit v kterékoliv části spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko informační okno, které je zajímá. Podobnou strategii zvolil i Český rozhlas, který se svými stanicemi rozdělil republiku na regiony Čechy a Morava.

Německý veřejnoprávní rozhlas WDR začal nově šířit v celoplošné nabídce DAB+ všech osm regionálních verzí svého druhého programu. Majitelé digitálních rádií si tak mohou naladit v kterékoliv části spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko informační okno, které je zajímá. Nově jsou k dispozici v multiplexu Radio fuer NRW dostupné verze pro Kolín nad Rýnem, Rhine-Ruhr, Dortmund, Aachen, Bielefeld, Münster, Siegen a Wuppertal. Podobný servis nabízí svým posluchačům i Český rozhlas, který rozdělil multiplex na Čechy a Moravu.

Více než polovina nových vozů je v současné době vybavena v Německu digitálním rozhlasovým tunerem DAB+. Na konci roku bude na základě implementování evropské směrnice do německé legislativy dostupnost DAB+ rádií ještě větší – budou už součástí základní výbavy všech nových automobilů. Programová rozmanitost je jednou ze silných stránek nových DAB+ nabídek. Druhý soukromý celoplošný rozhlasový multiplex zahájí ostrý provoz od října a půjde o další důležitý impuls pro pozemní digitální vysílání DAB+.

autor: lukpo
Spustit audio

Související