Veřejnoprávní televize HR dnes odvysílá na satelitu Astra dokument v Ultra HD rozlišení

23. srpen 2019

Pro německou veřejnoprávní televizi HR není formát 4K úplně neznámým pojmem. S její produkcí v Ultra HD už se čeští diváci setkat mohli. Klasický program má ovšem v tomto případě premiéru.

Satelitní diváci v České republice, kteří mají možnost přijímat signál z pozice 19,2 stupně východně, družice Astra, budou moci od dnešních 20 hodin 15 minut sledovat další volně šířený pořad ve formátu Ultra HD. Právě na tento čas nasadí německá veřejnoprávní televize HR dokumentární formát Menorcas stille Magie o sousedním ostrově známější Mallorky. Pořad bude vysílán paralelně ve standardním a vysokém rozlišení, pro formát 4K bude nutné přepnout na stanici UHD1 by Astra.

Pro německou veřejnoprávní televizi HR není formát 4K úplně neznámým pojmem. S její produkcí v Ultra HD už se čeští diváci setkat mohli. Známá je například její promosmyčka s koťaty, která byla šířena prostřednictvím demo kanálu Hotbird 4K1 na pozici 13 stupňů východně. Satelit Astra je pozicí, kterou by z pohledu vysílání ve formátu UHD neměli čeští diváci určitě opomíjet. Volně zde probíhá mimo jiné šíření programů Fashion 4K nebo pearl.tv 4K UHD. Kódováně je zde k dispozici stanice Insight TV, která je součástí Skylinku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související