Vesmírná NASA TV UHD bude dostupná zdarma ze satelitu v celé Evropě

12. duben 2018

Satelitní diváci už mohou například z družice Hotbird přijímat bezplatnou verzi stanice Fashion TV v rozlišení 4K, k dispozici je zde i několik demo smyček.

Televizní kanál Americké vesmírné agentury NASA bude dostupný bezplatně pro satelitní diváky v celé Evropě, na Středním východě, v severní Africe a subsaharské Africe díky družici Hotbird, pozice 13 stupňů východně. Verze s vysokým a ultra vysokým rozlišením (UHD) se objevila v pondělí zcela nečekaně na orbitu, nyní je distribuce potvrzena oficiálně. Doposud byl program dostupný divákům zejména pouze ve Spojených státech amerických (USA).

Diváci ze všech dotčených regionů se nyní mohou těšit výjimečné snímky z vesmírného programu USA, včetně pokrytí startů, život na palubě Mezinárodní vesmírné stanice ISS, pohledy na planetu Zemi z vesmíru, pohledy do nitra vesmíru, sluneční soustavu, planetu Mars, dokumenty z historických záběrů NASA a letů vesmírných lodí Apollo. NASA TV odvysílala například v uplynulých dnech také rozhovor redaktora a moderátora České televize Daniela Stacha s astronautem Andrewem Feustelem.

Parametry příjmu NASA TV HD a NASA TV UHD: Hotbird 13C (13 stupňů východně), 11373/H, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S2/8PSK, kódování žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio