VIDEO: Dokumentární kanál Kabel Eins Doku zpřístupnil na satelitu Astra hybridní portál

14. březen 2017

Stanice nabízí v rámci nabídky hybridního portálu například položky Mediathek (on-line videoarchiv pořadů) nebo Themenchannel (výběr dokumentárních videí podle žánru).

Německý dokumentární kanál Kabel Eins Doku, který je v nekódovaném režimu šířen na družici Astra, satelitní pozice 19.2 stupně východně, spustil začátkem tohoto týdne hybridní vysílání HbbTV. Nabídku portálu mohou využívat i všichni zájemci z České republiky a Slovenska, kteří mají přijímač s podporou této technologie připojený k internetu. Na část obsahu je ale bohužel uplatněna geoblokace kvůli teritoriálním vysílacím právům.

Kabel Eins Doku nabízí v rámci nabídky hybridního portálu položky Mediathek (on-line videoarchiv pořadů), Themenchannel (výběr dokumentárních videí podle žánru), News & Magazin (zpravodajství), Spiele (Hry), EPG (programový průvodce) a Gewinspiele (on-line hry s možností výhry). Hybridní vysílání je v Německu velice populární a již řadu let je zde tato technologie standardem. Pro vznik HbbTV aplikací se v Německu inspirovali i programátoři v České republice. Technologii zprovoznili i někteří lokální vysílatelé.

autor: lukpo
Spustit audio