Videotéka HBO Max nabídne seriál Rod draka v Ultra HD rozlišení, dočkat by se mohla i Hra o trůny

27. červen 2022

Společnost WarnerMedia plánuje uvést seriál Rod draka, který dějově předchází Hře o trůny, v České republice a na Slovensku ve 4K/Ultra HD rozlišení. Serveru Digitální rádio to potvrdila mluvčí firmy Pavla Brožková. Rod draka bude v nejvyšším obrazovém formátu k dispozici online ve videotéce HBO Max. Lineární HBO ve 4K rozlišení nevysílá.

„Rod Draka samozřejmě ve 4K bude i u nás,“ sdělila PR a obsahová manažerka TimeWarner pro náš region. Kromě formátu Ultra HD bude seriál opatření také zvukem Dolby. Nasazení 4K rozlišení potvrzují v uplynulých dnech i zahraniční zdroje. Medializováno bylo zejména díky australské společnosti Foxtel. Zpětně má vyšší obrazovou kvalitu dostat také samotná Hra o trůny. Zdali se tak stane i v případě HBO Max, není oficiálně známo.

Seriál, jehož děj se odehrává 200 let před událostmi seriálu Hra o trůny, vychází z knihy George R. R. Martina Oheň a krev a vypráví příběh rodu Targaryenů. V hlavních rolích se představí Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel a Rhys Ifans. Desetidílné drama Rod draka z původní produkce HBO bude mít premiéru na HBO a HBO Max v pondělí 22. srpna.

autor: lukpo
Spustit audio

Související