Virgin Radio vzdává na nových digitálních stanicích hold legendám, nabízí také uvolnění

23. leden 2019

Nové stanice nesou označení Virgin Radio Anthems a Virgin Radio Chilled. Nechybějí na nich interpreti Nirvana, U2 nebo Queen.

Britská rozhlasová stanice Virgin Radio rozšířila své portfolio o dva nové tematické okruhy – Virgin Radio Anthems a Virgin Radio Chilled. K dispozici jsou v tamní nabídce digitálního rozhlasu DAB a také na internetu, případně prostřednictvím mobilních aplikací. Poměrně nepochopitelnou překážkou v poslechu těchto stanic mimo Velkou Británii nebo Irsko je nasazení geoblokace, kterou však lze jednoduše obejít, a to zadáním poštovního směrovacího čísla pro území UK. To najde zájemce prakticky ve kterékoliv on-line mapě.

Na Virgin Radio Anthems vzdává provozovatel stanice hold největším legendám hudby uplynulých dekád. Prostor zde dostávají jména jako Nirvana, U2, Oasis, Toto, Queen, Bon Jovi a mnozí další. Chybět nebudou koncertní a festivalové verze skladeb nebo archivní nahrávky. V případě Virgin Radio Chilled nebudou chybět interpreti Radiohead, Amy Winehouse, George Ezra nebo The Lumineers. Stanice má doslova „ráno vyčistit hlavu po těžké noci“. Virgin Radio podporuje obě stanice také skrze hlasové povely pro Amazon Echo (Alexa).

autor: lukpo
Spustit audio

Související