Vlastní audio archiv dostala do HbbTV i německá ARD, k dispozici je na satelitu i v DVB-T2

15. prosinec 2022

Český rozhlas není jediným evropským veřejnoprávním médiem, který nabízí svůj obsah prostřednictvím virtuálního červeného tlačítka, tedy technologie HbbTV. Od 22. listopadu se ke stejnému kroku rozhodla i německá ARD. Její Audiotéka má vyhrazenou vlastní položku v menu. Zájemci z Česka mohou ke službě přistupovat prostřednictvím obvyklých kanálů.

Výhodou zpřístupnění audio archivu ARD prostřednictvím HbbTV je dostupnost obsahu na velké obrazovce. Zájemci mohou touto cestou poslouchat například podcasty, případně další audio obsah z více než 60 stanic spadajících do rodiny ARD. Doposud byla Audiotéka k dispozici prostřednictvím webového prohlížeče nebo mobilní aplikace. Český rozhlas nabízí v HbbTV mimo jiné přístup k audio portálu mujRozhlas.

Jasně a přehledně navržená verze zvukové knihovny HbbTV nyní nabízí také velký výběr zvukových příspěvků na televizorech připojených k internetu: rozhlasové hry, dramata, podcasty, komedie, dokumenty, reportáže a znalostní formáty. Podcasty jsou řazeny podle kategorie nebo stanice, ale lze je najít i pomocí tzv. „discovery mode“. K dispozici je vysílání více než šesti desítek veřejnoprávních stanic doplněných o vizuální prvky.

autor: lukpo
Spustit audio

Související