Vlastník hudební stanice Power TV plánuje v polském příhraničí oživit místní DVB-T multiplex

25. září 2020

Společnost MWE Teleport byla jediným žadatelem, které se o provoz lokálních vysílačů v městech Jelenia Góra, Chojnów a Rząsiny ucházela. V programové nabídce se mají objevit stanice firmy MWE Networks i dalších provozovatelů.

Polský podnikatel Michal Winnicki, který prostřednictvím společnosti MWE Networks International provozuje na českém trhu hudební stanici Power TV, plánuje v tamním příhraničí oživit vysílání místní televizní sítě označované MUX-L1. Na diskusním fóru portálu Satkurier.pl o tom informoval čtenáře přímo zástupce zmíněné firmy. Společnost MWE Teleport byla jediným žadatelem, které se o provoz lokálních vysílačů v městech Jelenia Góra, Chojnów a Rząsiny ucházela.

„Čekáme na vydání oprávnění pro využívání kmitočtů. DVB-T vysílače v západní části Dolnoslezského vojvodství začnou opět brzy fungovat. Do nabídky sítě MUX-L1 plánujeme umístit televizní programy ze skupiny MWE a programy od externích vysílatelů. Samozřejmě nebude chybět ani místní program určený obyvatelům vojvodství Dolní Slezsko,“ sdělil čtenářům portálu Satkurier provozovatel. V loňském roce bylo vysílání původního provozovatele TV Lužice na kanálu 38 ukončeno.

autor: lukpo
Spustit audio

Související