Vlastník regionálních stanic ZAK TV a Plzeň TV chce rozjet novou televizi v Ústí nad Labem

7. prosinec 2021

Společnost Ústecká média požádala v uplynulých dnech Radu pro rozhlasové a televizní vysílání o vydání terestrické licence pro novou regionální stanici Ústecká TV. O vydání oprávnění se bude rozhodovat na některém z příštích zasedání regulátora.

Majitel regionálních stanic ZAK TV a Plzeň TV připravuje rozšíření svých aktivit do severních Čech. Prostřednictvím společnosti Ústecká média, ve které figuruje Radek Novák coby jednatel, žádá o vydání licence pro pozemní digitální vysílání. Právě Novák figuruje jak ve společnosti ZAK TV tak i firmě Mediapoint Consulting (provozovatel Plzeň TV) v pozici jednatele. Dá se předpokládat, že nová stanice bude fungovat na stejném modelu.

Ústecká TV by na severu Čech konkurovala zejména tamní verzi Regionálnítelevize CZ, která je kromě pozemního vysílání k dispozici i u vybraných operátorů placených služeb, například Nej.cz nebo SledováníTV. Pod označením Ústecká TV už funguje stejnojmenný internetový projekt, který má na Facebooku přes 1300 sledujících. Jednou z variant pro šíření nového regionálního kanálu jsou severočeské vysílače DVB-T2 multiplexu 24.

autor: lukpo
Spustit audio

Související