Vodafone převezme kabelového operátora UPC pravděpodobně v létě, firma je v dobré kondici

7. květen 2019

Podle dnes zveřejněných výsledků společnosti Liberty Global má firma v Česku přes půl milionu zákazníků svých videoslužeb a také internetového připojení.

Společnost UPC Česká republika převezme telekomunikační gigant Vodafone pod svá křídla pravděpodobně v létě. Očekává to jeho dosavadní vlastník, americká firma Liberty Global. „Před rokem jsme oznámili prodej našich aktivit v Německu, Maďarsku, Rumunsku a České republice, což představuje největší odprodej v historii společnosti. Od tohoto oznámení jsme překročili několik klíčových milníků a Evropská komise v současnosti tuto transakci přezkoumává. Jsme přesvědčeni, že k úspěšnému dokončení transakce dojde během léta,“ konstatoval Mike Fries, generální ředitel Liberty Global.

Vodafone převezme kabelového operátora UPC v dobré kondici, jak vyplývá z dnes zveřejněných výsledků hospodaření jejího vlastníka za první kvartál letošního roku. UPC měla na konci tohoto období 1,247 milionu zákazníků, což je nárůst o 8.200 klientů. Ke kabelové síti firmy je připojeno 1,55 milionu domácností. Z toho vyplývá, že daném období získalo tuto možnost dalších 1.800 z nich. Videoslužby UPC si v Česku předplácí 539 tisíc domácností, což je prakticky stejný výsledek jako v předchozím kvartálu. Rozšířenou nabídku má 366.500 z nich a se základní si vystačí 172 tisíc domácností. Internet platí UPC 506 tisíc klientů.

„Společnost UPC má za sebou úspěšné první čtvrtletí, ve kterém vykázala nárůst v prodeji služeb ve všech segmentech. Dosáhli jsme velmi solidních výsledků, a to i díky neustálému zkvalitňování nabídky zákaznických služeb a produktů, včetně pokračujícího zvyšování rychlostí, poskytování špičkových zařízení pro zákazníky a rozšiřování TV nabídky. Samozřejmě, pokračujeme také v rozšiřování naší giga-ready sítě, která je již dostupná pro více než 1,53 miliónů domácností v České republice,“ uvedl při této příležitosti generální ředitel největší kabelové firmy na trhu Martin Miller.

autor: lukpo
Spustit audio

Související