Vodafone přidal do kabelové nabídky rozhlasové stanice Rádio Metropole a Rádio Haná

11. říjen 2022

Součástí nabídky kabelové digitální televize společnosti Vodafone jsou také moravské stanice Rádio Metropole a Rádio Haná. Operátor si je nechal registrovat na posledním zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Jejich fyzickou přítomnost zkontrolovala naše redakce monitoringem nabídky daného operátora.

Rozhlasové stanice nabízí Vodafone výhradně pro zákazníky, kteří jsou v dosahu kabelové sítě. Jedná se tedy například o klienty bývalé a dnes již neexistující společnosti UPC Česká republika. Zákazníci, kteří si pořídí set-top box s internetovou verzí Vodafone TV, případně sledující programy operátora například přes televizní aplikaci, rádia jako součást elektronického programového průvodce (EPG) nenajdou.

Rádia Haná a Metropole spojuje stejný vlastník, přidání obou programů, respektive jejich registrace u vysílací rady, není velkým překvapením. Součástí nabídky Vodafone TV je i tematická odnož Rádio Haná Skyrock. Nabídka rozhlasových stanic nebývá pro operátory příliš důležitá – konkurenční O2 TV poskytuje rádio pouze klientům se set-top boxem, naopak v televizní aplikaci úplně chybí. Opakem pak je internetová služba SledováníTV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související