Vodafone využil v Německu vstup na trh k omezení analogového kabelového rádia

3. říjen 2019

Telekomunikační gigant chce do budoucna analogové vysílání úplně vypnout, ale přesný termín pro tuto operaci nemá. Vodafone nedávno omezil analog drobně i v Česku.

Společnost Vodafone využila vstup na německý trh také k omezení analogového rozhlasového vysílání. Informoval o tom portál Infosat.de. Analogový signál je možné nadále naladit v omezené podobě v kabelové síti Unitymedia, zákazníkům se však doporučuje využít digitálního přenosu DVB-C. Vodafone chce do budoucna analogové vysílání v kabelové síti úplně vypnout, přesný termín pro tento krok prozatím ale nestanovil.

Telekomunikační firma Vodafone pokračuje v posilování své pozice také na českém trhu. Po akvizici společnosti UPC Česká republika začal Vodafone nabízet společný tarif kombinující mobilní a internetové služby. Uživatel může mít přístup k datovým a hlasovým službám jak na pevné síti tak i mimo ní. Vodafone nedávno redakci portálu Digitální rádio potvrdil, že analogovou nabídku plánuje omezovat i v Česku. Ukončeno bylo vysílání kanálu UPC Show.

autor: lukpo
Spustit audio

Související