Volejte Saulovi, Na mušce nebo Živí mrtví. Expanzi do Evropy chystá streamingová služba AMC+

18. únor 2022

Provozovatel kanálů Sport 1, Sport 2, Spektrum a dalších plánuje spustit v Evropě svou placenou videotéku AMC+. V rámci prezentace hospodářských výsledků za celý rok a poslední kvartál 2021 o tom informoval provozní a finanční ředitel AMC Networks Chris Spade. Kromě stanice AMC provozuje firma na našem trhu také kanál Film+.

Čtěte také

„Plánujeme spustit AMC+ v Indii, následovat bude Španělsko, Nový Zéland, Latinská Amerika a další evropské země. Načasování nových startů je z velké části vázáno ke konci roku 2022 a do roku 2023, přičemž velká část počátečních investic bude vyžadována v roce 2022,“ uvedl v telefonickém hovoru s investory, jehož kompletní přepis přinesl portál Seekingalpha, Chris Spade.

Tituly AMC nejsou českému divákovi nijak neznámé. V souvislosti s následujícími měsíci hovoří Spade následovně: „Našim divákům přineseme závěrečné sezóny Better Call Saul (Volejte Saulovi), Killing Eve (Na mušce) a závěrečné epizody The Walking Dead (Živí mrtví). Tři pozoruhodné série, které se všechny zapsaly do televizní historie a nadále uchvacují miliony fanoušků.“

AMC Networks připravuje pro svou streamingovou službu, s jejímž uvedením počítá v blíže nespecifikovaném termínu i v České republice, také nové tituly. „Začínáme se připravovat na rok 2023. Nedávno jsme pro AMC+ dali zelenou dvěma novým dramatům s názvem Demascus a Invitation to a Bonfire a máme rozšiřující se seznam dalších nových pořadů ve vývoji,“ potvrdil provozní a finanční ředitel AMC Chris Spade.

autor: lukpo
Spustit audio

Související