Volnou kapacitu v celoněmeckém DAB multiplexu by mohla využít náboženská stanice

10. březen 2016

ERF Pop se podle vlastní charakteristiky zaměřuje na nejkrásnější skladby z žánru popu doplněné o pořady s křesťanskou tematikou.

O volnou kapacitu v celoplošném digitálním německém rozhlasovém DAB+ multiplexu se zajímá stanice ERP Pop. Koncem února přinesl zprávu server Satellifax.de. Provozovatel stanice by si v případě zařazení do multiplexu polepšil. V této digitální síti je již šířen sesterský okruh ERF Plus. Vyhrazena je mu datová kapacita 72 kbps s kódováním zvuku DAB+/HE-AAC. Pro ERF Pop by bylo vyhrazeno 64 kapacitních jednotek (CU). Datový prostor by bylo ovšem možné v případě potřeby zkombinovat s druhou stanicí a dosáhnout lepšího zvukového vjemu.

ERP Pop se na svých webových stránkách charakterizuje jako stanice, která hraje nejkrásnější skladby z tohoto žánru. Okruh je k dispozici v režimu 24/7, tedy 24 hodin denně, sedm dní v týdnu. Téměř výhradně digitální stanice, disponuje jediným VKV kmitočtem, je k dispozici digitálně buďto on-line na webu, případně prostřednictvím vlastní mobilní aplikace. ERF Pop uvádí, že je stanicí pro posluchače, kteří vyhledávají zejména hudbu doplněnou o krátké a věcné příspěvky. Ve večerních hodinách stanice přináší tematický program související s křesťanskou tematikou.

autor: lukpo
Spustit audio