Vše je opět jinak, streamingová platforma Plex přeskládala v bezplatné nabídce desítky stanic

23. březen 2022

Multimediální platforma Plex dlouhodobě rozšiřuje programovou nabídku o nové stanice, jiné z ní naopak vyřazuje. Tyto kroky s sebou ale pochopitelně nesou i občasnou nutnost programový rastr přeskládal. Tentokrát přistoupil provozovatel služby k poměrně radikálním změnám. Diváci si tak musí zvyknout na nové umístění řady programů.

Nové pozice mají v programové nabídce například zpravodajské kanály, které si výrazně polepšily. Nedávno zařadil Plex z důvodu válečného konfliktu na Ukrajině tematickou televizi Euronews v anglické verzi na první pozici. Následují filmové kanály, mezi kterými je například i Filmstream. Jde o speciální stanici, kterou vytváří společnost SPI International/FilmBox výhradně pro potřeby služeb tohoto typu.

Po filmových programech následují zpravodajské televize. Standardně jsou všechny kanály k dispozici ve vysokém rozlišení. V této kategorii jde konkrétně o USA Today, Reuters, Yahoo! Finance nebo i24 News Updates. V nabídce nechybí ani španělskojazyčná verze televize Euronews. Programovou nabídku Plex naopak nově uzavírají esportové kanály. Aktuálně je pro české uživatele k dispozici 107 bezplatných stanic všech žánrů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související