Vybraní operátoři zpřístupní zákazníkům v zahraničí i svou IPTV

3. duben 2018

Řešení pro své klienty hledá i největší platforma na trhu O2TV. Kromě technických otázek hledá i několik legislativních odpovědí.

Nejen mobilní televizi, jak se obecně předpokládalo, ale i svou IPTV platformu zpřístupnili od 1. dubna svým zákazníkům v zemích Evropské unie vybraní operátoři. Půjde minimálně o dva významné hráče – prvním z nich je T-Mobile, druhým pak společnost Digi Czech Republic. První zmíněná firma upřesnila, že nebude rozdíl v tom, zdali zákazník k dané službě přistupuje přes roaming, případně místní připojení.

Provozovatel služby Digi2GO, televize, která funguje právě prostřednictvím internetu, upřesnil, že konkrétně si mohou zákazníci službu pustit na území Rakouska, Belgie, Bulharska, Chorvatska, Kypru, Dánska, Estonska, Finska, Francie, Německa, Řecka, Maďarska, Irska, Itálie, Litvy, Lotyšska, Lucemburska, Malty, Nizozemska, Polska, Portugalska, Rumunska, Slovenska, Slovinska, Španělska, Švédska a Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Rozhodnutí v rámci evropské regulace operátor uvítal a nemá s ním problém.

Poněkud v zákrytu této novinky skončil operátor O2 Czech Republic, který jako jediný z velkých hráčů novinku prostřednictvím tiskové zprávy nekomunikoval – kabelová firma UPC na ni upozornila prostřednictvím aktualizace mobilní aplikace Horizon GO. „Pro zákazníky O2TV připravujeme možnost sledovat veškerý obsah včetně toho sportovního i v ostatních zemích EU. Změna je technicky poměrně náročná a legislativně s sebou přenáší několik otazníků, které aktuálně řešíme,“ uvedla Jitka Pajurková z tiskového oddělení O2. Blíže přitom nespecifikovala, zdali se tato možnost bude týkat jen mobilní aplikace nebo i set-top boxů (IPTV).

autor: lukpo
Spustit audio