Východočeský DAB+ vysílač Černá hora čeká výluka, dotkne se i stanic Českého rozhlasu

2. prosinec 2020

Z východočeského vysílače Černá hora jsou v multiplexu Teleko DAB šířeny regionální okruhy Českého rozhlasu pro Královéhradecký a Ústecký kraj. Výluka bude probíhat v době od dvaadvacáté do páté hodiny ranní.

Příbramská společnost Teleko digital naplánovala na noc z 2. na 3. prosince údržbovou přestávku na východočeském vysílači Trutnov – Černá hora. Důvodem k tomuto kroku jsou podle operátora neodkladné práce na páteřní síti dodavatele datové konektivity. Údržbová přestávka bude podle Pavla Machuty ze společnosti Teleko digital probíhat v době od 22:00 do 6:00. Tato skutečnost se dotkne částečně i programové nabídky Českého rozhlasu.

V danou dobu nebude možné z tohoto vysílače přijímat regionální studia Hradec Králové a Sever. Posluchači, kteří se bez vysílání východočeského okruhu neobejdou, mohou na svém DAB+ přijímači přepnout na FM rozsah a naladit analogový VKV kmitočet 90,5 MHz. Právě na této frekvenci Český rozhlas Hradec Králové z Černé hory vysílá. Severočeské studio tímto výpadkem prakticky není postiženo, neboť východní Čechy jsou mimo zásah regionu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související