Vysílání demo kanálu NASA UHD nabízí zákazníkům další tuzemský operátor

23. září 2021

Společnost Nej.cz zpřístupnila v průběhu září svým zákazníkům vysílání demo kanálu NASA UHD, který provozuje Národní americká vesmírná agentura. Stanici v minulosti šířily v jednom ze svých DVB-T2 multiplexů také České Radiokomunikace.

Stanice NASA UHD je zákazníkům internetové televize Nej.cz k dispozici na promo pozici Test 4K na samotném konci programového přehledu. Jde o dalšího tuzemského operátora, který tuto stanici svým klientům poskytuje. NASA UHD už se v minulosti objevila v nabídce konkurenční služby SledováníTV, Telly nebo Kuki. Společnost Smart Comp, operátor poslední zmíněné platformy, však později nahradila program kanálem Love Nature UHD.

Tematický program ve svém vysílání přináší promo materiály Národní americké vesmírné agentury, která je jeho provozovatelem. Stanice se v minulosti objevila po dobu několika měsíců také v DVB-T2 multiplexu Českých Radiokomunikací, které již po několikáté demonstrovaly, že i tato platforma je vhodná pro přenos signálu ve 4K rozlišení. Stanici mohou v nabídce Nej.cz sledovat zákazníci s odpovídajícím vybavením pro příjem UHD.

autor: lukpo
Spustit audio

Související