Vysoká poslechovost bavorských regionálních stanic podtrhuje důležitou roli DAB+

5. duben 2019

Na čele poslechovosti v Bavorsku se drží veřejnoprávní Bayern 1 a privátní Antenne Bayern, místním stanicím patří třetí příčka.

Bavorské regionální stanice hrají významnou roli na mediálním trhu a podtrhuje to skutečnost, že v aktuálně prezentovaných výsledcích poslechovosti jim patří třetí příčka za veřejnoprávním okruhem Bayern 1 a Antenne Bayern. Důležitou roli pochopitelně v rámci distribučního mixu hraje digitální rádio DAB+, kdy na této platformě už jsou k dispozici prakticky téměř všechny místní programy. Regionální stanice v Bavorsku poslouchá od pondělí do pátku 913 tisíc posluchačů. Počet příznivců Bayern 1 a Antenne Bayern je vyrovnaný – okolo jednoho milionu.

Rock Antenne, tematická odnož Antenne Bayern, která je dostupná v několika regionálních DAB+ multiplexech, ladí 177 tisíc posluchačů, což je 12% nárůst oproti předchozímu měření. Radio Galaxy se může pochlubit více než 50 tisíci posluchači. Nejoblíbenější čistě mnichovskou rozhlasovou stanicí je Radio Gong 96,3 s necelými 70 tisíci posluchači. V atraktivní inzertní skupině posluchačů ve věku od 14 do 49 let je jedničkou v rámci hodinových dat Antenne Bayern, která překročila šesti set tisícovou hranici, naopak Bayern 1 je zde na necelé polovině.

autor: lukpo
Spustit audio

Související