Vytvoříme fenomenální streamovací službu, říká k plánům spojit obsah s HBO Max finanční šéf Discovery

14. březen 2022

Streamovací službu, která nebude mít obdoby, plánuje vytvořit společnost Warner Bros. Discovery, která vznikne po spojení obou amerických zábavních gigantů na poli online videa. HBO Max funguje od minulého týdne i v České republice a na Slovensku, Discovery+ ještě do našeho regionu nedorazila. Vzhledem k obsahu, které obě služby nabízí, si firmy nebudou konkurovat.

Čtěte také

„Jednou z nejdůležitějších věcí je, že věříme v kombinovaný produkt (…) Věříme, že šíře a hloubka této nabídky obsahu bude fenomenální nabídkou spotřebitelské hodnoty,“ uvedl finanční ředitel společnosti Discovery Gunnar Wiedenfels na dnešní konferenci společnosti Deutsche Bank zaměřenou na média, internet a telekomunikace. Z jeho vystoupení citoval mimo jiné americký portál Variety.

Hlavním úkolem nové společnosti Warner Bros. Discovery bude právě najít řešení, jak obě služby nejlépe sloučit do jediné online platformy. „Musíme najít způsob, abychom to pro naše předplatitele udělali skvělým uživatelským zážitkem,“ dodal Wiedenfels. Podle jeho předpokladů by taková operace rozhodně neměla trvat týdny, ale ani roky. Řádově ji odhaduje na měsíce. Firma již pracuje na procesu balíčkování.

Služba HBO Max stojí v České republice za standardních podmínek 199 korun. V případě, že si ji uživatel zaplatí první měsíc a předplatné již nezruší, je cena výrazně nižší – 132 korun. Platforma Discovery+, která zatím na našem trhu nefunguje, vychází na necelých pět dolarů s reklamami a o dva dolary více bez reklam, tedy 113, respektive 158 korun. Jak finančně náročná by byla kombinovaná streamovací platforma, Gunnar Wiedenfels neuvedl.

autor: lukpo
Spustit audio

Související