Watch Party a Group Watch: Amazon Prime Video a Disney+ lákají na skupinové sledování

19. prosinec 2022

Streamovací platformy Amazon Prime Video a Disney+ nabízejí velmi podobné, respektive totožné služby. Jejich cílem je umožnit svým předplatitelům skupinové sledování daného titulu. Zatímco Amazon nabízí tuto funkci až pro stovku pozvaných uživatelů, druhá služba ji limituje na pouhých sedm zájemců, respektive správce a šest dalších kontaktů.

Amazon Prime Vdeo zůstává i na českém streamovacím trhu velkým unikátem. Kromě toho, že jsme se v uplynulých měsících dočkali prakticky kompletní lokalizace prostředí a nabídky Ultra HD obsahu bez příplatku, k zamyšlení je právě cena služby, která se drží rekordně nízko. Měsíční předplatné je nastavené na hodnotu 79 korun, tedy více než polovinu toho, co vyžaduje od svých zákazníků konkurence. Na 199 korun nově zdražila i Apple TV+.

Zahraniční média nedávno upozornila na rozšíření Watch Party také na tzv. Smart TV, tedy televizorech připojených k internetu. V zaváděcí fázi byla služba k dispozici pouze v USA, v současné době je však již aktivní i v České republice. Stejně jako u Disney+ lze pozvat další kontakty prostřednictvím mobilního telefonu. Vzhledem k celosvětové ekonomické situaci bude zajímavé sledovat, jak dlouho bude Amazon ochotný držet nízkou předplatného.

autor: lukpo
Spustit audio

Související