YouTube nabízí od září filmy a seriály v samostatné kategorii menu pro chytré televizory

6. září 2021

Nová kategorie Filmy a pořady se od září objevila v menu chytrých televizorů, tedy zobrazovačů připojených k internetu, které disponují aplikací videoserveru YouTube. Jde o krok, který souvisí s nedávným ukončením podpory samostatné nabídky Google Filmy a TV.

Videoportál YouTube více zviditelnil nabídku filmů, které si zájemci zakoupí přímo přes Google. Tato možnost je novinkou od doby, kdy americká firma ukončila podporu samostatné aplikace Google Filmy a TV. Pokud měl uživatel zakoupený některý z titulů, objevil se mu nově přímo v rámci YouTube v kategorii Knihovna, dále v sekci Moje filmy. Záložka Filmy a pořady je nyní přímo součástí hlavního menu.

V rámci YouTube si mohou zájemci před koupí filmu přehrát trailer a podle něho se pak rozhodnou, zdali si snímek zakoupí nebo vypůjčí. Zákazník je upozorněn na to, zdali je film k dispozici ve vysokém, případně 4K rozlišení. Google to nemá s nabídkou titulů jednoduché, protože konkurence na tomto poli je velká. Divák si může legálně vybrat nejen z konkurenčních služeb, jako je například Rakuten TV nebo iTunes, ale i různých videoték.

autor: lukpo
Spustit audio

Související