„Z Bavorska pro Bavorsko.“ Stanice B5 aktuell představila novinky ve vysílání

14. březen 2019

Cílem je co nejvíce provázat klasické vysílání, on-line portál BR24 a mobilní aplikace. Doplňkové vizuální informace používá stanice i v rámci slideshow pro DAB+.

Bavorská veřejnoprávní rozhlasová stanice B5 aktuell, která je na českém území zachytitelná prostřednictvím několika analogových a DAB+ vysílačů, představila nové programové schéma. To je postavené zejména na větším informování o dění v samotném Bavorsku, odtud motto „Z Bavorska pro Bavorsko.“, a větší provázanosti se zpravodajským portálem BR24. Tato kooperace bude patrná zejména v době mezi šestou až devátou hodinou ráno a následně mezi třetí hodinou odpolední a šestou hodinou večerní.

„S rozšiřováním reportáží z Bavorska se stále více přibližujeme našemu publiku. Naši korespondenti ve svobodném státě jsou zakotveni přímo na místě a ve svém regionu. Stejně jako odborní redaktoři poskytují rychlé informace a analýzy, které považujeme za atraktivní a spolehlivé,“ konstatoval za B5 aktuell a zpravodajství Bavorského rozhlasu Steffen Jenter. Cílem těchto změn a novinek je maximální provázání všech médií, tedy on-air, on-line a mobilních aplikací. B5 aktuell doplňuje v DAB+ své vysílání i o vizuální informace.

autor: lukpo
Spustit audio

Související