Zkušební vysílání druhého německého celoplošného DAB+ multiplexu přineslo další detaily

2. září 2020

V experimentálním režimu se v nové síti objevily stanice Absolut Top, Absolut Bella, Absolut Hot a Absolut Oldie. Vysílače jsou postupně uváděny do zkušebního provozu v jednotlivých spolkových zemích po celém Německu.

V Německu byly zahájeny v uplynulých dnech testy druhého celoplošného DAB+ multiplexu, jehož ostré spuštění je plánováno na začátek října. Všiml si toho portál Infosat.de. Díky zkušebnímu vysílání byla odhalena část programové nabídky stanic Absolut. Jednalo se konkrétně o okruhy Absolut Top, Absolut Bella, Absolut Hot a Absolut Oldie. Experimentální přenos potvrzuje, že programová nabídka tak bude skutečně pestrá, ať už půjde o největší nebo romantické hity, aktuální písničky z hitparád nebo oldies.

Další část programové nabídky tvořily stanice Antenne Bayern, Rock Antenne, RTL Radio a Toggo Radio, které vám postupně na našem webu představujeme. V souvislosti s testy jsou pravidelně aktualizovány také informace na portálu ukwtv.de, kde zájemci najdou složení (nejen) všech německých DAB+ multiplexů podle jednotlivých spolkových zemí. Multiplex bylo možné naladit s novou identifikací „2. BMUx“, tedy nikoliv „DR Deutschland 2“. jak se původně předpokládalo. Příjem sítě bude částečně možný i na území Čech.

autor: lukpo
Spustit audio

Související