Zpěvačka Taylor Swift vydala desáté studiové album Midnights, na Spotify pokořila hned dva rekordy

27. říjen 2022

Popová zpěvačka Taylor Switf, která se ve své hudbě ráda vrací i ke country začátkům, vydala v pátek 21. října desáté studiové album s názvem Midnights. Streamingová služba v tiskové zprávě o den později informovala, že překonala hned dva rekordy, a to v kategorii nejstreamovanější album a umělec Spotify.

Taylor Swift ve středu 26. října v podvečer vykazovala na Spotify více než 66 milionů přehrání měsíčně a s výjimkou skladby Don’t Blame Me s téměř 370 miliony přehráními pocházela TOP5 jejích skladeb právě z posledního alba Midnights. Na čele nejoblíbenějších singlů popové stálice zakotvila s 53 miliony přehráními skladba Anti-Hero následovaná písničkami Lavender Haze, Snow On The Beach (s Lanou Del Rey) a Maroon.

Vydání desáté studiové desky Swift předcházela velká billboardová kampaň po celém světě, které byla založena na textech z nové desky. Zpěvačka patří ve svých dvaatřiceti letech za posledních přibližně patnáct let ke stálicím populární hudby, a to například vedle své kolegyně P!nk, která opanuje žebříčky hitparád prakticky již od roku 2000. V době popových hvězdiček s minimální životností je její dlouholetý úspěch o to cennější.

autor: lukpo

Související