Zpravodajská rozhlasová stanice B5 aktuell se od července změní na BR24

4. květen 2021

Bavorská rozhlasová stanice B5 aktuell orientovaná na zpravodajství a publicistiku ponese od 1. července označení BR24. Jde o snahu veřejnoprávního média sjednotit tento typ obsahu pod společnou značku, která bude procházet televizí, rádiem i on-line prostorem.

„Již 30 let je tým B5 schopen spolehlivě a kompetentně a srozumitelně připravit relevantní informace a vytvořit spolehlivou orientaci v proudu zpráv, tweetů a příspěvků. Během těchto let kolegové úspěšně zvládli mnoho výzev. I nadále budou nabízet svým posluchačům nejvyšší novinářskou kvalitu,“ uvedl při této příležitosti Thomas Hinrichs, ředitel pro informace v Bavorském rozhlasu.

Okruh B5 aktuell si mohli posluchači poprvé naladit právě v roce 1991, významná změna, která posílí roli této značky, se tak dala očekávat. Posluchači se mohou nadále těšit na ověřené zpravodajství z domova i ze zahraničí s fokusem na Bavorsko. Veřejnoprávní rozhlas BR je významným podporovatelem digitálního rádia DAB+. Jeho multiplex Bayern je možné přijímat i na řadě míst v Čechách.

autor: lukpo
Spustit audio

Související