Zpravodajská televize Euronews nakonec dodatek NBC nedostane, americká společnost z ní vycouvala

24. duben 2020

NBC chystá spolu se Sky novou zpravodajskou televizi NBC Sky World News a Euronews bude jejím přímým konkurentem. Právě to je důvodem, proč se nakonec značky Euronews NBC diváci vůbec nedočkali.

Americká společnost NBC News se rozhodla prodat svůj pětadvacetiprocentní podíl ve zpravodajském kanálu Euronews. Jeho novým vlastníkem je firma Media Globe Networks egyptského miliardáře Naguiba Sawirise. S informací přišel v úterý deník Financial Times, kterému to potvrdil přímo šéf společnost Euronews Michael Peters. Tento krok se dal očekávat. NBC chystá spolu se Sky novou zpravodajskou televizi NBC Sky World News a Euronews bude jejím přímým konkurentem.

Euronews před několika lety oznámil, že začne používat značku NBC, k tomuto plánovanému kroku ale nakonec vůbec nedošlo

Pětadvacetiprocentní podíl v panevropské zpravodajské televizi získala společnost NBC News v roce 2017 za cenu přibližně 30 milionů dolarů, v přepočtu tedy přibližně 760 milionů korun dle současného kurzu. Tematické televize plánovala v následujících letech začít používat vedle svého označení i dodatek nového spolumajitele a nově by tak vystupovala jako Euronews NBC. K tomu ale nakonec vůbec nedošlo. V Česku je možné stanici sledovat v placených službách i na satelitu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související