Zpravodajská televize Puls 24 HD od září na satelitu Astra

1. srpen 2019

Puls 24 funguje aktuálně jako webový portál pod hlavičkou rakouské komerční televize Puls 4. Zájemci zde najdou diskusní pořady a příspěvky na aktuální politická témata.

Rakouská zpravodajská televize Puls 24 začne vysílat od září prostřednictvím družice Astra 1N na pozici 19,2 stupně východně. Promo obrazovka ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) se základním informačním textem byla již v uplynulých hodinách na satelitu aktivována. Programová pozice Puls 24 HD není kódována, aktuálně ji tak mohou přijímat i sledovat prakticky všichni evropští diváci. K dispozici je ale prozatím pouze statická obrazovka.

Puls 24 je novým projektem mediální skupiny ProSiebenSat.1, která v uplynulých letech rakouského vysílatele Puls 4 převzala. V současné době je možné tuto stanici sledovat jako internetový stream na webu puls4.com. Je však na něj uplatněna geoblokace, takže mimo území země si ji zájemce nepustí. Puls 24 se má podle deníku Horizont zaměřit zejména na domácí politiku. Ze satelitu Astra už je v HD kvalitě dostupná zdarma konkurenční oe24 TV.

Parametry příjmu: Astra 1N (19,2 stupně východně), 11671/H, SR 22000, FEC 2/3, norma DVB-S2/8PSK, kódování žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio

Související