Zpravodajský kanál Euronews v dalších jazykových mutacích na streamingové platformě Plex

13. duben 2022

Multimediální streamovací platforma Plex zařadila od dubna do své programové nabídky další jazykové verze zpravodajského kanálu Euronews. Dosavadní mutace v angličtině a španělštině doplnila francouzština, němčina, italština a portugalština.

Panevropská televize Euronews patří mezi nejpopulárnější zpravodajské kanály v Evropě. V nabídce má tento program drtivá většina operátorů i na českém trhu. Nejrozšířenější je pochopitelně verze anglickojazyčná, telekomunikační firmy ale zpřístupnili svým klientům i některé další. Vodafone například poskytuje ve standardním rozlišení Euronews v němčině. Zahraniční zpravodajské kanály většinou u českých operátorů v HD kvalitě nepůsobí.

Multimediální platforma Plex nabízí všech šest verzí zpravodajského kanálu Euronews ve vysokém rozlišení, a to zcela bezplatně. Provozovatel služby donedávna uváděl v kategorii Živá TV počet dostupných programů, informaci však odstranil. V České republice je však stanic k dispozici více než stovka. Plex již dlouho pracuje na tom, aby se stal volbou číslo jedna pro streamování médií v domácnosti, a to ať už jde o kategorii video nebo audio.

autor: lukpo
Spustit audio

Související