Zpravodajství z Ukrajiny nabízí přes HbbTV po Nově i CNN Prima News

28. duben 2022

Tematická stanice CNN Prima News obsahuje nově jako součást svého HbbTV menu i vysílání ukrajinské veřejnoprávní televize. Jedná se o aplikaci, kterou vyvinula společnost Hybrid a je k dispozici například i pro Smart TV. Stejnou možnost, ale s jinou televizní stanicí nabízí divákům i TV Nova.

Možnost streamování televizního vysílání přes platformu HbbTV se stalo již běžným standardem pro všechny tří klíčové hráče na trhu. Česká televize nabízí například přes červené tlačítko přímé přenosy pod hlavičkou ČT Sport Plus a dříve ČT24 Plus. Skupina Nova nově streamuje přes HbbTV v rozlišení až 720p kanál Nova Lady, součástí TN Live se pak stala dlaždice s ukrajinskou stanicí 1+1 International, která je šířena i v DVB-T2.

Vysílání okruhu ukrajinské veřejnoprávní televize je v HbbTV menu nepřehlédnutelné. FTV Prima pro něj používá v menu největší dlaždici, kde běžně promuje své hlavní taháky, obvykle nové seriály nebo premiéry ve Videotéce. Servis pro uprchlíky z Ukrajiny je na českém území velmi rozsáhlý a není ho prakticky možné minout. K dispozici je na všech platformách. Součástí multiplexu ČRo DAB+ je vysílání stanice Ukrainske Radio.

autor: lukpo
Spustit audio

Související