Novinky DAB+ v Česku: Classic Praha s digitální licencí, Rádio Západ míří do multiplexu RTI cz

13. únor 2020

Classic Praha posílí multiplex ČRa DAB+ v Praze, Plzni a Ostravě, nová západočeská stanice zamíří do digitální sítě, která nedávno odstartovala i z Klínovce.

Další rozhlasová stanice může vstoupit na platformu pozemního digitálního rádia DAB+. Odpovídající licenci získala na posledním zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) stanice Classic Praha. Jejím majitelem je stejně jako u Expres FM společnost Seznam.cz. Expres FM již v multiplexu ČRa DAB+ Českých Radiokomunikací vysílání, Classic Praha ho bude následovat.

Aktuálně je rozhlasová síť Českých Radiokomunikací dostupná pouze v Praze na kanálu 7A a 10D, následovat bude Plzeň a Ostrava. Vysílací rada doplnila na žádost provozovatele do licence odpovídající kraje – Středočeský, Plzeňský a Moravskoslezský.

Na platformě DAB+ se může objevit i nová rozhlasová stanice Rádio Západ. Ta je v současné době k dispozici prostřednictvím sítě VKV vysílačů v západních Čechách, které pro ně servisuje společnost RTI cz. Stejná firma nyní získala registraci právě pro tento program v rámci svého multiplexu a zároveň i Český rozhlas Karlovy Vary, který je již jeho součástí. Rádio Západ se objeví v této síti v řádu týdnů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související