Nabízíme aktuální zpravodajství ze světa digitálního rádia. Věnujeme se dění v České republice, ale i tomu nejzajímavějšímu zejména z okolních zemí.

Díky rozsáhlému pokrytí řady distribučních platforem je naše zpravodajství v řadě případů exkluzivní a na žádném jiném portálu podobného zaměření ho nenajdete. V rámci digitálního rádia pravidelně monitorujeme domácí i zahraniční DAB+ multiplexy. Věnujeme se nejen novinkám v síti ČRo DAB+, ale i programovým balíkům Českých Radiokomunikací, RTI cz, Teleko a COLOR DAB+.

Editorem webu Digitální rádio, tedy prakticky jeho šéfredaktorem, je Lukáš Polák, který v letech 2007 až 2016 působil v redakci serveru DigiZone.cz. V minulosti spolupracoval například s portálem Technet.cz nebo magazínem Forbes. Lukáš Polák se již od školních let věnuje rozhlasovému a televiznímu vysílání. Od začátku milénia je také součástí Československého DX klubu, jehož členové se zabývají dálkovým příjmem vln na všech pásmech. V rámci své profese se věnuje aktuálním novinkám, které přináší nejen digitální vysílání, ale i celý obor označovaný jako broadcasting.

V Českém rozhlasu působí Lukáš Polák od února 2016 a kromě pozice editora webu pomáhá veřejnoprávnímu médiu i s řadou dalších aktivit souvisejících s technickou částí vysílání. Je členem pracovních skupin, pod které spadá problematika digitalizace rádia. V rámci Dnů s digitálním rádiem pořadaných na půdě Českého rozhlasu v Praze figuroval Lukáš Polák v minulosti jako propagátor technologie a expert, který ochotně zodpovídal návštěvníkům akce veškeré dotazy.

Od podzimu 2019 se především obsahu příloh o vysílačích DAB+ věnuje Karel Mikuláštík. Kontaktovat nás můžete níže prostřednictvím boxu "Diskutujte s námi".

Kontaktujte nás

Odesláním souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů