Český rozhlas Regina se stěhuje na DAB+

15. říjen 2015

Pražská Regina se od 2. listopadu zařadí mezi digitální stanice Českého rozhlasu, promění se její název i program vysílání.

Nově se bude jmenovat Český rozhlas Regina DAB Praha a vysílat bude v rámci experimentálního multiplexu z Žižkovského vysílače na kanále 12C.

Na dosavadní analagové frekvenci Reginu od 2. listopadu vystřídá ČRo Plus. Pokud ještě nemáte digitální přijímač, bude vysílání k dispozici i na webu www.reginadabpraha.cz.

Hity, doprava, informace

Regina DAB Praha bude i nadále vysílat pro obyvatele hlavního města a jeho okolí, zaměří se především na lidi s aktivním způsobem života a na řidiče. Zprávy uslyšíte každou půlhodinu a informace z pražské dopravy každých 15 minut.

Zpravodajské vstupy se budou vysílat v průběhu celého dne a nabídnou aktuální pražská témata, sport, přehled tisku a samozřejmě předpověď počasí. Změní se také hudba. „Nová“ Regina bude vysílat hity posledních 20 let.

Program

Některé pořady zůstanou zachovány, jiné se změní a další přibudou. Pořad Prahou křížem krážem bude nadále putovat po zajímavých místech Prahy, Reginatipy nabídnou tipy na trávení volného času, v pořadech S vámi v Praze a Až na dřeň uslyšíte zajímavé hosty.

Nový bude pořad K věci, který nabídne diskusi s významnými osobnostmi veřejného života nad aktuálními pražskými tématy. Připraveny jsou i Poradny – zdravotní, právní, finanční, zkrátka to, co vás nejvíc zajímá.

Spustit audio