Co budou umět nové televizory? zeptá se konference

22. březen 2010

Na český trh v dohledné době dorazí novinka: televizory s prostorovým obrazem (3D). Nabízet je chtějí nejméně dva velcí výrobci spotřební elektroniky. Čeká nás masivní přechod k 3D televizím? Odpověď může nabídnout jarní konference, jejímž mediálním partnerem je také internetové oddělení Českého rozhlasu.

Půldenní odborné setkání pořádá server DigiZone.cz. „Cílem konference je představit nové možnosti, které mají diváci při sledování televize, a zároveň jaké jsou prognózy pro jejich využití,“ komentuje téma konference šéfredaktor serveru Jan Potůček.

Setkání se uskuteční 22. dubna 2010 v pražském hotelu Jalta. Pořadatelé ho rozdělili do tří částí. První blok konference se zaměří na to, co vlastně od svého televizoru očekává divák. „Panelisté v dalším bloku se pokusí zodpovědět otázku, zda není obsah vysílání pozadu za možnostmi nových televizorů a jak se české televizní stanice připravují na tyto technologické výzvy. Na závěr konference se bude hovořit o využití vysílání ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV),“ sdělili pořadatelé.

Program, registrační formulář a další podrobnosti naleznete na stránkách konference. Z akce přineseme také průběžné zprávy.

ON-LINE ZPRAVODAJSTVÍ Z KONFERENCE

autor: Filip Rožánek
Spustit audio