Digitální rozhlas proniká do britských automobilů

22. červen 2015

Stále více britských řidičů poslouchá digitálně. Z více než 30 milionů automobilů, které v současnosti jezdí po silnicích Spojeného království, má už každý šestý digitální rozhlasový přijímač.

Jejich počet navíc rychle poroste s tím, jak se bude obměňovat britský vozový park - v březnu letošního roku už digitální signál zvládalo přijímat 65 procent prodaných nových aut.

Dostat digitální vysílání i do zbylých vozů je samozřejmě stále velká výzva, ale řidiči hledající kvalitnější zvuk si dokáží pomoci.

Pokud si přímo nevymění své staré analogové autorádio za nové, mohou si na palubní desku pořídit digitální adaptér v ceně okolo 100 liber, tedy asi 3700 korun. Třetí variantou je pak jednoduše připojit svůj chytrý telefon a poslouchat přes něj.

Vedle kvalitních přijímačů je nutné myslet i na pokrytí, to už ale ve Spojeném království přestává být problém. BBC už digitálně vysílá pro 94 procent obyvatel a tedy i na velké většině dálnic a hlavních silnic. Do konce letošního roku pak BBC plánuje vyrovnat pokrytí analogovým signálem, které je ještě o 3 procenta vyšší.

autor: ert
Spustit audio